Η χορωδία μας στο 3ο Αντάμωμα Παιδικών Χορωδιών

2013-06-01-8470aΓια τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκε το "Αντάμωμα παιδικών Χορωδιών" των σχολείων της Δ.Ε Μελισσίων.

Οι  χορωδίες του 1ου-6ου, 2ου, 3ου-5ου και 4ου Δημ. Σχολείου με τη διδασκαλία και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μουσικής παρουσίασαν ένα δείγμα της δουλειάς τους -μια ποικιλία τραγουδιών παραδοσιακών, έντεχνων, ελληνικών και ξένων και ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους.

Η Χορωδία μας  με την εξαιρετική της απόδοση και την εκτέλεση απαιτητικών χορωδιακών τραγουδιών, καταχειροκροτήθηκε. 

Θερμά συγχαρητήρια!

2013-06-01-8468a

3o Αντάμωμα παιδικών χορωδιών Μελισσίων


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας περιμένουμε στο 3ο Αντάμωμα Παιδικών Χορωδιών Δήμου Πεντέλης

το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στις 7:15 μ. μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Πεντέλης

(Παναγούλη & Πεντέλης).

notes1 

 Συμμετέχουν οι χορωδίες :

 ? 1ου & 6ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων

 ?           2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων

 ? 3ου & 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων

 ?           4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων

Παίζουμε... Μουσική;

201304033254Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την Τετάρτη 3 Απριλίου τους μαθητές του Σχολείου μας. Πρωί-πρωί συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων για να παρακολουθήσουμε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που επιμελήθηκε και προετοίμασε η μουσικός του Σχολείου μας.

 Μαθητές όλων των τάξεων του 1ου & 6ου Δημοτικού Σχολείου έπαιξαν διάφορα μουσικά όργανα όπως πιάνο, βιολί, φλάουτο, κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα κ.ά.

Είχαμε ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πολύ σπουδαία μουσικό, την κ.Λουκία Αποστολοπούλου, η οποία έπαιξε το παραδοσιακό όργανο "κανονάκι" και με τον πλούσιο ήχο του συνόδεψε τα παιδιά που τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.

201304033259Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης!

 

 

 

 

 

 

  

201304033260  201304033264

...Στό Μέγαρο...

Ένα βροχερό Κυριακάτικο πρωινό του Μαρτίου μαθητές και μαθήτριες -μέλη της χορωδίας του Σχολείου μας βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και "ταξίδεψαν" μουσικά με την μπλε πεταλούδα, τη Μπλάουλι.

 Εδώ και πολλά χρόνια η γαλάζια πεταλούδα BLAULI από την Αυστρία συλλέγει όμορφα και γνωστά τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου. Η BLAULI ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια εορταστική εκδήλωση στην οποία τραγούδησαν όλα τα παιδιά μαζί μερικά δημοφιλή τραγούδια. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Παιδική Χορωδία ROSARTE.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης από τις θέσεις τους παίζοντας με το σώμα τους (body percussion), τραγουδώντας και μιμούμενα τις κινήσεις των τραγουδιών. Οι μουσικοί από το VIENNA CONCERTHALL, που ήρθαν ειδικά για την εκδήλωση και εμψυχώνοντας τα πιαδιά, παίζοντας μουσική με πολύ κέφι,  μετέφεραν επί σκηνής αλλά και σε όλη την αίθουσα τη διάθεση κάθε τραγουδιού.

03032013203 03032013204

Κυριακή πρωί στο Μέγαρο Μουσικής...

 

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε κάνει κράτηση 60 εισιτηρίων για την εκδήλωση 

«Ο Μπλάουλι ταξιδεύει από τη Βιέννη στην Ελλάδα»

που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στις 9.30 π.μ. στο Μέγαρο  Μουσικής  Αθηνών.

 Η μετάβαση  (και η επιστροφή) θα γίνει με πούλμαν από το χώρο του σχολείου στις 8.30 ακριβώς. Κόστος συμμετοχής: 11 Ευρώ (εισιτήριο στο ΜΜΑ και μεταφορά).

Επειδή τα εισιτήρια πρέπει να προαγοραστούν, παρακαλείστε όσοι επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να  καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό μέχρι το πρωί της Τρίτης 26  Φεβρουαρίου (αίθουσα Μουσικής).

Πληροφορίες για τη συναυλία  θα βρείτε στη διεύθυνση : megaron.gr