21η Μαρτίου

2013-03-20-61230 q10Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού

Προασπίζουμε  τα δικαιώματα  όλων των παιδιών

  •  ΝΑΙ στην Αλληλεγγύη, και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων!
  • ΟΧΙ στο ρατσισμό και τις διακρίσεις!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εργο μαθήτριας Ε΄ τάξης

Βυζαντινό Ψηφιδωτό

Στις 18/12/2012 πραγματοποιήθηκε η 3η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας  στον εκπαιδευτικό χώρο της εταιρείας δρω στη Νέα Κηφισιά, προκειμένου τα παιδιά να συμμετάσχουν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Βυζαντινό Ψηφιδωτό».

Εκεί οι μαθητές μας γνώρισαν την τέχνη του Βυζαντινού ψηφιδωτού και υπό την καθοδήγηση των ειδικών του Προγράμματος έφτιαξαν σε ομάδες τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας κεραμικές ψηφίδες και ειδικές τανάλιες.

Για του λόγου το αληθές, ιδού το αποτέλεσμα!!!
(Φωτογραφίες έργων παιδιών)

24012013121  24012013123

H Ε΄ ταξιδεύει...

...στον κόσμο των αρχαίων Ελληνικών μαθηματικών

ellinikos kosmos 731645529Στις 09/10/2012 πραγματοποιήθηκε η 1η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας και του συστεγαζόμενου με αυτό 6ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

 Εκεί οι μαθητές μας συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών» σε συνδυασμό με την εφαρμογή Εικονικής Πραγματικότητας «Εύρηκα! Ιστορίες από τον Αρχιμήδη».

Μέσα από τους 7 «σταθμούς» του Προγράμματος και τα διαδραστικά εικονικά πειράματα της «Κιβωτού» έμαθαν για τα Μαθηματικά στην αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Βαβυλώνα, για τους πιο σπουδαίους αρχαίους Έλληνες μαθηματικούς και τα ευρήματά τους, για βασικές μαθηματικές έννοιες, μεθόδους και θεωρίες, για τη σύνδεση των Μαθηματικών με την Αστρονομία και τη σχέση τους με τη Μουσική, για τη συμβολή των Βυζαντινών και των Αράβων στη διάσωση αρχαίων μαθηματικών κειμένων και για πολλά ακόμα? 

 

Η Ε' εκδράμει και δημιουργεί!

article1Την Τρίτη 27/11/2012 πραγματοποιήθηκε η 2η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας και του συστεγαζόμενου με αυτό 6ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία.