Στο Λαχανόκηπο?

aDSCN0074Σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο μας βρίσκεται ο λαχανόκηπος του κυρίου Νίκου, τον οποίο επισκεφθήκαμε την Πέμπτη στις 18 Απριλίου.
Κατά τις 10 το πρωί της Πέμπτης ο κύριος Νίκος μας υποδέχθηκε χαμογελαστός και ευδιάθετος για να μας ξεναγήσει στο λαχανόκηπό του. Και τι δεν είδαμε! Κρεμμυδάκια, σπανάκια, μαρούλια, λάχανα, πιπεριές, πατάτες, ντομάτες, φασολιές, καλαμπόκια. Σε ένα μέρος του κήπου ο κύριος Νίκος είχε φυτέψει κλήματα για να φτιάξει κληματαριά και προς τον τοίχο είχε βάλει μια σειρά από αγκινάρες. Μας έδειξε πώς είναι ο καρπός του αρακά και της κουκιάς και έδωσε σε όλους μας από ένα καρότο.
Σε ένα τραπεζάκι υπήρχαν πολλά βαζάκια με διάφορους σπόρους, που όπως μας εξήγησε ο κύριος Νίκος, τους μαζεύει για να τους φυτέψει την κατάλληλη εποχή.
Στο τέλος η κυρία Αρετή μας κέρασε γκοφρέτες, καραμέλες και πορτοκαλάδες και φύγαμε ενθουσιασμένοι αφού αποσπάσαμε την υπόσχεση ότι θα ξαναπάμε στο λαχανόκηπο την εποχή της συγκομιδής.

 

 

aDSCN0075  aDSCN0077

Στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού...

a005

 Σήμερα (16 Απριλίου 2013) πήγαμε στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού. Ήταν πολύ ωραία εκεί.

Στην αρχή παίξαμε με την κυρία Ελένη στο Λαβύρινθο το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και ανακαλύψαμε τα μυστικά που έκρυβαν οι θάμνοι και τα δέντρα του πράσινου μονοπατιού.

Μετά μιλήσαμε με την κυρία Νάνσυ για την ανακύκλωση και κάναμε σκυταλοδρομίες με τα ανακυκλώσιμα υλικά που είχαμε φέρει μαζί μας.

Αυτό όμως που μας άρεσε περισσότερο απ? όλα ήταν η βόλτα με το τρενάκι του Πάρκου.

Περάσαμε καταπληκτικά!     (Από εργασίες μαθητών της τάξης)

a014

 

  aDSCN0067 aDSCN0069

Το δάσος, Πηγή Νερού και Ζωής

DSCN0064aΜε ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την Πέμπτη,11 Απριλίου 2013, την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Το δάσος, Πηγή Νερού και Ζωής.

Με ήρωες ένα αγόρι και ένα κορίτσι μέσα από τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα της εικόνας τα παιδιά αντιλήφθηκαν τη σημασία της άμεσης αλληλεπίδρασης ζώων και φυτών μέσα στο δασικό οικοσύστημα. Πήραν περιβαλλοντικά μηνύματα όπως η σημασία της αναδάσωσης και ο βιολογικός  ρόλος των άγριων ζώων και φυτών.

Οι μαθητές  συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό σε όλη την παρουσίαση δοκιμάζοντας τις γνώσεις τους για το δάσος και αποκτώντας νέες.

DSCN0060a

Στο Βοτανικό Κήπο...

DSCN0014 DSCN0019
Μια υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα του Μαρτίου «τα Πρωτάκια μας» έφτασαν στο Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί μας υποδέχτηκε στην είσοδο μια γλυκομίλητη ξεναγός που μαζί της ξεκινήσαμε μια ευχάριστη και ταυτόχρονα ενημερωτική περιήγηση στο χώρο του Κήπου. Στη διαδρομή μας συναντήσαμε μέρος της φυτικής ποικιλίας του τόπου μας και γνωρίσαμε μύθους από την αρχαία Ελλάδα που συνδέονται με διάφορα φυτά.

DSCN0021 DSCN0024